Tisvildebanens 100-årsjubilæum, kom til jubilæumsfest på Tisvildeleje Station den 13. juli! - klik her for at se mere!


Metro Service - Metro Service A/S


Københavns Metros drift og vedligehold varetages af driftsselskabet Metro Service A/S

Det er Metroselskabet, der er ejet af Staten, København og Frederiksberg Kommuner, som har det overordnede ansvar for driften af Metroen, men den daglige drift varetages af en privat aktør. Efter offentligt udbud er det Metro Service A/S, der opererer og vedligeholder den eksisterende metro samt Cityringen, når den åbner.

Metro Service A/S er en privat virksomhed, der ledes af et Executive Management Team bestående af Managing Director Claudio Cassarino, Maintenance Director Jimmy Jensen, Operations Director Lars Toft Krag, HSQE Director and Betriebsleiter Nicola De Negri, HR & Communications Director Thuri Didriksen, Customer Service Director Karen Rønberg og Project & Engineering Director Luca Meregalli.

Metro Service A/S blev grundlagt i 1998 og Metro Service er et joint venture mellem italienske ATM (Azienda Tranporti Milanesi) og Hitachi Rail STS.

Metro Service har ansvaret for, at Metroen kører til tiden, ved at yde god service og ved at sikre at togene bliver vedligeholdt og rengjort dagligt.

Det betyder, at Metro Service udover at drive selve togdriften hver dag rengør tog og stationer, reparerer og tjekker togmateriel, sikrer at den korrekte skiltning er på plads i alle tog og på stationer, kontrollerer billetter og yder kundeservice både ude i systemet samt telefonisk og online.


Metro Service A/S (Metro Service) servicerede følgende jernbaner

Jernbanens navnOperatørLængdeÅbnetNedlagt
M1 Metro Service 13,12002.10.19I drift
M2 Metro Service 14,22002.10.19I drift
M3 Metro Service 15,52019.09.29I drift
M4 Metro Service 5,82020.03.28I drift