Gedser Remise - Veteranbane - Gedser Remise Veteranbane


I 1986 ønskede DSB ikke længere at drive remisen i Gedser og for at redde remisebygningen blev Bevaringsforeningen "Gedser Remise stiftet". Den ældste del af remisebygningen er opført i 1886 og er efterfølgende tilbygget i 1905, 1915 og 1941. Alle bygningerne står stort set i sin oprindelige skikkelse og er nu under renovering i takt med den økonomiske formående. Gedser Remise er i dag et levende jernbanemuseum og er et stykke kulturhistorie fra Jernbanens Guldalder med udstilling af flere interessante type jernbanemateriel. Der er i alt 12 spor med plads til 2 enheder togmateriel pr. spor. Museets ældste enhed er et Gungner damplokomotiv fra 1883 og den resterende mængde materiel er dateret frem til 1956.

Ved Gedser remise ligger Gedser Station, som dannede kulisse til Korsbæk Station for flere af afsnittende i TV-serien Matador.

I september 2016 blev Gedser Remise udvidet med "Det Gule Palæ", som er den kommandopost, som kendes fra Olsenbanden-filmen "Olsenbanden på Sporet". "Det Gule Palæ", der er et ikon blandt Olsenbanden fansene, var ellers planlagt til at blive revet ned. Siden ankomsten af "Det Gule Palæ", er der sket en gennemgribende istandsættelse både inde og ude og fremstår nu med nye vinduer, døre, ny træbeklædning i underetagen, nyt gulv på 1. salen og vedligeholdt træbeklædning uden på samt indrettet som museum inden i.

I påskeferien og om sommeren bliver der kørt med veterantog mellem Gedser Remise og Væggerløse langs med det naturskønne Guldborgsund. Derudover er det muligt med en cykeltur på remisens nyrenoverede sporareal på remisens gamle skinnecykler.

Se mere her: http://gedserremise.dk/


Gedser Remise Veteranbane (Gedser Remise - Veteranbane) servicerede følgende jernbaner

Jernbanens navnOperatørLængdeÅbnetNedlagt
Gedser Remise Veteranbane Gedser Remise - Veteranbane 16,31886.07.01I drift